Boże Narodzenie 2008

Rolada rybna w cieście francuskim

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g), 400 g filetowanej ryby, 50 g cheddara (startego), 1/2 pęczka koperku, 1 jajko, 1 łyżeczka masła, oliwa z oliwek, sok z połowy cytryny, otarta skórka z cytryny, sól, pieprz, papryka słodka.

Przygotowanie potrawy:

Reklama

Rybę kroimy w kostkę, przyprawiamy. Na patelnie wlewamy oliwę i dodajemy masło. Smażymy rybę, dodajemy sok z cytryny i dusimy ją chwilę aż się rozpadnie.

Odstawiamy patelnię, dodajemy posiekany koper i startą skórkę cytrynową. Masę rozsmarowujemy na cieście. Posypujemy serem, rolujemy i zaklejamy brzegi. Wierzch ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem,

Przygotowaną potrawę pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza.

Smacznego!

Autor:

Marta Krawczyk z Barlinka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje