Salmonella w mielonym

W mięsie mielonym produkowanym w szczecińskim hipermarkecie Carrefour wykryto salmonellę.

Bakterie znaleziono w mięsie wołowo-wieprzowym, które było sprzedawane w paczkach i z którego robiono białą kiełbasę. Drobnoustroje wykryto podczas rutynowej kontroli, przeprowadzonej przez powiatowego lekarza weterynarii: "Natychmiast wysłałem swoją lekarkę na wizję lokalną. Dostarczyła ode mnie decyzję o wstrzymaniu produkcji mięsa mielonego i kiełbasy białej".

Reklama

Ludzie są oburzeni: "Tak nie może być, przecież zatrułoby się pół miasta. Rozumiem, że można znaleźć salmonellę w budkach z hamburgerami, ale tutaj - jestem zdziwiona".

Rzeczniczka Carrefoura najpierw powiedziała reporterowi RMF, że nie może skontaktować się ze szczecińskim oddziałem, potem zapewniała, że przygotowuje komunikat, później po prostu nie odbierała telefonu.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje