Rodzima kuchnia emigruje razem z Polakami

Coraz więcej Polaków za granicą poszukuje pomysłów na własny biznes. Bardzo często decydują się oni na założenie własnej restauracji. Dzięki przedsiębiorczości emigrantów, rodzima gastronomia zaczyna prężnie rozwijać się w innych krajach. O polskich sieciach, które otwierają swoje lokale za granicą czytamy w dzisiejszym wydaniu "Dziennika Gazety Prawnej".

W tym roku poza granicami kraju powstanie kilkadziesiąt polskich restauracji - najwięcej w Wielkiej Brytanii. Na Wyspach będziemy mogli spróbować specjałów przygotowanych przez Grupę Kościuszko (która ma swoje sieci również w Belgii, Austrii i Czechach), Da Grasso (W. Brytania, Ukraina) i Nasz Naleśnik (Anglia, USA). Polacy przebywający w Irlandii, Rumunii i na Litwie mogą skorzystać z oferty Pizzy Dominium, a Polacy z Niemiec - z oferty Grubego Benka.

Reklama

ZOBACZ RÓWNIEŻ:

Rodzinny biznes na Wyspach

Polska restauracja "Pani Solińska" (Edynburg)

Mama bez etatu, ale z własną firmą!

Zostań swoim własnym szefem

Awans od kuchni

POLECAMY:

Zobacz nasze poradniki dotyczące pracy na Wyspach

Dowiedz się więcej na temat: Biznes | kuchnia | Anglia | kuchnia+ | sukcesy Polaków | Polacy na Wyspach

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje