Kuchnia według Puszkina

W muzeum Aleksandra Puszkina w rosyjskiej miejscowości Bołdino powstanie restauracja, gdzie serwowane będą ulubione dania poety. Kuchnia według Puszkina będzie jednak niewyszukana - uprzedza dyrektor placówki Jurij Żulin.

Przedsięwzięcie opisała w czwartek rosyjska agencja RIA-Nowosti.

Reklama

Jak się okazuje, rosyjski romantyk gustował w prostych potrawach. W menu restauracji znajdą się pieczone ziemniaki, kiszone jabłka, mielone kotlety ze szpinakiem i szczawiem, a wśród deserów - konfitury z agrestu.

Wykwintne uczty, opisane przez Puszkina w poemacie "Eugeniusz Oniegin", były bardzo dalekie od jego własnych gustów kulinarnych - podsumowuje dyrektor muzeum.

Wasze komentarze
No hate

Dodawanie komentarzy pod tym artykułem zostało wyłączone

Grupa Interia.pl przeciwstawia się niestosownym, nasyconym nienawiścią komentarzom, niezależnie od wyrażanych poglądów. Jeśli widzisz komentarz w innych serwisach, który jest hejtem – wyślij nam zgłoszenie.
Dowiedz się więcej na temat: muzeum | kuchnia | kuchnia+

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje