Smacznej pocztówki!

Sprawdź w skrzynce pocztowej, czy masz jakąś kartkę. Jeśli jest ona z Francji, dobrze by było szybko ją wyjąć, bo może się zrobić nieświeża. We Francji coraz bardziej popularne stają się jadalne świąteczne pocztówki.

- Są one zrobione z marcepanu, wanilii i cukru, ale szczegóły są naszą tajemnicą - mówi wytwórca smakowitych kartek pocztowych. Jadalną część pocztówki chroni folia, z tyłu znajduje się natomiast kartonik z miejscem na życzenia.

Reklama

Jak długo kartki nadają się do spożycia? Można je jeść nawet po 1,5 roku, ale najlepiej zrobić to od razu po otrzymaniu życzeń - podkreśla cukiernik.

Wytwórnia jadalnych kartek pocztowych produkuje nie tylko pocztówki na Wielkanoc, ale także na Boże Narodzenie i urodziny.

Dowiedz się więcej na temat: pocztówki

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy